Ölkorvsgryta

Min sambos farmor bjuder gärna på en supergod gryta med ölkorv och fläskfilé när vi träffas. Detta är en lite modifierad version av hennes recept. Den är dessutom jätteenkel att göra! Tänk på att låta ölkorven koka med en stund i grytan innan du kryddar något mer, då kryddig ölkorv tillför mycket smak.



Ingredienser
Ca 4 portioner

400 gram kycklingfilé
2 smakrika ölkorvar i skivor
Oliver
2 hackade vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
½ - 1 tärning grönsaksbuljong
Vitpeppar
Ev. lite redning





Gör så här

1. Bryn kycklingfilén i lite smör eller margarin.
2. Häll i övriga ingredienser.
3. Smaka av med vitpeppar.
4. Häll eventuellt i lite redning om du tycker att det behövs.
5. Låt puttra ihop en stund.
6. Servera med ris och något grönt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0