Chocolate Quake

Mina barns far, även kallad Ulf och min sambo, är en hejare på improvisationsbakning när han väl lägger manken till. För några dagar sedan så svängde han ihop den här sjukt goda kakan som han gav namnet Chocolate Quake. Eftersom amningen gör mig så infernaliskt hungrig och sötsugen så var jag tvungen att prova hans recept idag igen. ;( Supergod är den, och kanske lite godare ändå med jämtländska hallon på. 







Ingredienser

Kaka
150 gram rumsvarmt smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
½ msk bakpulver
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
1 dl mjölk

Glasyr
100 g färskost
2 msk vaniljsocker
300 g florsocker
några droppar citronsaft

Ev färska bär till dekoration


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Bröa med ströbröd eller kokos.
3. Vispa det rumsvarma (ej smälta) smöret/margarinet med strösockret.
4. Vispa i äggen.
5. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten.
6. Vispa ner mjölken i smeten.
7. Häll upp i formen och grädde i ca 20-30 minuter. Den får gärna vara lite undergräddad.
8. Gör glasyren när kakan har svalnat. Rör bara ihop alla ingredienser och bred ut glasyren på kakan. Dekorera eventuellt med bär.


Walle-mosa

Klockan 17:09 söndagen den 13:e mars 2011 kom vår son till oss. Han vägde 3640 gram och var 52 cm lång. Känner att man är lite mer avkopplad med barn nr 2, men med tanke på att barn nr 1 är 3 år så blir tillvaron i det stora hela inte som att vara på spa direkt. ;)

Zelda har givit pojken smeknamnet Walle-mosa av någon anledning. Vad detta "mosa" innebär är det ingen som vet.





RSS 2.0