Marmelad på gröna tomater

Det är inte bara bloggen som blivit lidande p.g.a. all work and no play den senaste tiden. Väntar dessutom tillökning i början på mars, och det gör ju att orken tryter än mer. Detta har även märkts i växthuset. Helt plötsligt var det mer än 10 minusgrader en natt, och i växthuset prunkade fortfarande en hel hög med gröna tomater. Så vad gör man med frostbitna gröna tomater? Det kändes ju sådär kul att ställa sig och steka ett par kg gröna tomater som de gör i filmen. Så jag provade att göra marmelad av dem istället, har hört att det ska funka. Och det gjorde det!




Ingredienser

1 kg gröna tomater
ca ½ dl citronsaft
2 tsk torkad, malen ingefära
2 äpplen, hackade i små bitar
en skvätt vatten
½ kg socker
(ev 1 krm bensoat för längre hållbarhet)




Gör så här

1. Skär tomaterna i små bitar. Skålla eventuellt innan och ta bort skalet, om det är segt skal på tomaterna.
2. Blanda alla ingredienser i en kastrull.
3. Koka på låg värme till önskad marmeladkonsistens.
4. Häll upp i varma, rena glasburkar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0