Marmelad på gröna tomater
Det är inte bara bloggen som blivit lidande p.g.a. all work and no play den senaste tiden. Väntar dessutom tillökning i början på mars, och det gör ju att orken tryter än mer. Detta har även märkts i växthuset. Helt plötsligt var det mer än 10 minusgrader en natt, och i växthuset prunkade fortfarande en hel hög med gröna tomater. Så vad gör man med frostbitna gröna tomater? Det kändes ju sådär kul att ställa sig och steka ett par kg gröna tomater som de gör i filmen. Så jag provade att göra marmelad av dem istället, har hört att det ska funka. Och det gjorde det!
Ingredienser
1 kg gröna tomater

Ingredienser
1 kg gröna tomater
ca ½ dl citronsaft
2 tsk torkad, malen ingefära
2 äpplen, hackade i små bitar
en skvätt vatten
½ kg socker
(ev 1 krm bensoat för längre hållbarhet)
Gör så här
1. Skär tomaterna i små bitar. Skålla eventuellt innan och ta bort skalet, om det är segt skal på tomaterna.

Gör så här
1. Skär tomaterna i små bitar. Skålla eventuellt innan och ta bort skalet, om det är segt skal på tomaterna.
2. Blanda alla ingredienser i en kastrull.
3. Koka på låg värme till önskad marmeladkonsistens.
4. Häll upp i varma, rena glasburkar.

Panda-san
Då min kära syster fyllde 22 år, för inte jättemånga dagar sedan, tyckte jag att det kunde passa bra att baka en panda-tårta till hennes kalas. Originalidéen var något mer storslagen än resultatet - som så ofta när jag ska försöka baka något estetiskt tilltalande. Förutom bristen på min konstnärstalang så kan jag drista mig att påstå att resultatet till viss del beror på att barnprogram inte är tillräckligt underhållande, inte nog länge för att baka en pandatårta iaf. Och vilka leksaker är roligare än att vara med och baka en ovan nämnd tårta? Anyhoe, så här blev den!


Jag fick iaf användning av den svarta karamellfärgen jag fick i födelsedagspresent! Det går myyycket färg om man vill att det ska bli svart. :x På ovansidan av tårtan använde jag smörkräm för att inte marsipanen (det vita på tårtan) skulle svettas. På kanterna använda jag grädde blandat med marsánsås. Nu är det ju, än så länge, ganska sällan jag håller på med sådant som inte bara ska vara gott, men när ekonomin tillåter så ska jag köpa in lite roliga bakverktyg.