Tigerdrömmar

Ingredienser
Ca 80 kakor
Vaniljdeg
75 gram smör eller margarin
1½ dl socker
½ dl olja
2½ dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
1-2 msk vaniljsocker
Chokladdeg
75 gram smör eller margarin
1½ dl socker
½ dl olja
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk hjorthornssalt
1 msk vaniljsocker
Gör så här
1. Ta fram smöret/margarinet i förväg så det hinner bli rumstempererat.
2. Sätt ugnen på 150 grader.
3. Vispa det rumsvarma smöret/margarinet och sockret poröst.
4. Tillsätt olja och vispa smeten pösig.
5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
6. Upprepa för chokladdegen, i en ny bunke.
7. Ta en bit av varje deg och rulla försiktigt till små bollar, så det syns någorlunda jämnt av den ljusa och mörka degen.
8. Placera de tvåfärgade bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Man behöver inte trycka ut dem något, de smälter ut när de kommer in i värmen. Ta med det i beräkningen när du lägger ut bollarna, så du inte får en enda stor trasig kaka bara. :)
9. Grädda ca 15 minuter i 150 grader. Lättast är att titta på den vita delen av kakan för att avgöra om den är klar. Kakan ska ha spruckit lite, och det gula ska precis börja få färg.Tigerdrömmar bakade jag första gången när vi var med och arrangerade bygdens Valborgsfirande. Det var lite av en chansning då jag fått för mig att drömmar är supersvåra att lyckas med, särskilt när det kommer till storbak. Men det fungerade bra, trots att jag var tvungen att försvåra det hela med att göra tigerdrömmar istället för vanliga. De blev faktiskt riktigt goda dessutom. :)Tigerdrömmar
Tigerdrömmar bakade jag första gången när vi var med och arrangerade bygdens Valborgsfirande. Det var lite av en chansning då jag fått för mig att drömmar är supersvåra att lyckas med, särskilt när det kommer till storbak. Men det fungerade bra, trots att jag var tvungen att försvåra det hela med att göra tigerdrömmar istället för vanliga. De blev faktiskt riktigt goda dessutom. :)


Tigerdrömmar


Ingredienser
Ca 80 kakor

Vaniljdeg
75 gram smör eller margarin
1½ dl socker
½ dl olja
2½ dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
1-2 msk vaniljsocker

Chokladdeg
75 gram smör eller margarin
1½ dl socker
½ dl olja
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk hjorthornssalt
1 msk vaniljsocker


Gör så här

1. Ta fram smöret/margarinet i förväg så det hinner bli rumstempererat.
2. Sätt ugnen på 150 grader.
3. Vispa det rumsvarma smöret/margarinet och sockret poröst.
4. Tillsätt olja och vispa smeten pösig.
5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
6. Upprepa för chokladdegen, i en ny bunke.
7. Ta en bit av varje deg och rulla försiktigt till små bollar, så det syns någorlunda jämnt av den ljusa och mörka degen. Försök att inte blanda dem.
8. Placera de tvåfärgade bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Man behöver inte trycka ut dem något, de smälter ut när de kommer in i värmen. Ta med det i beräkningen när du lägger ut bollarna, så du inte får en enda stor trasig kaka. :)
9. Grädda ca 15 minuter i 150 grader. Lättast är att titta på den vita delen av kakan för att avgöra om den är klar. Kakorna ska ha spruckit lite, och det gula ska precis börja få färg.

Kommentarer
Postat av: Ida

:D oooooooooh så fina!

Ska lätt testa dessa någon dag! <3

2010-08-25 @ 00:57:39
URL: http://blixtra.deviantart.com
Postat av: Annika

Tackar!

Lycka till med bakningen! :>

2010-08-30 @ 15:23:29
URL: http://itadakimasu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0