Kladdkaka med saftig kokosbotten

Ingredienser
Kokosbotten
50 gram rumstempererat smör
2 st ägg
1,5 dl socker
200 gram kokos
1 tsk vaniljsocker
Kladdkaka
100 gram smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj och mjöla en rund form som är ca 25 cm i diameter.
3. Rör ihop alla ingredienser till kokosbottnen. Tryck sedan ut smeten i den runda formen, se till att den ligger jämt över hela bottnen.
4. Börja med smeten till kladdkakan. Smält smöret och ställ det sedan att svalna av medan du vispar ägg och socker pösigt.
5. Rör ner det smälta smöret i ägg- och sockerröran.
6. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten.
7. Häll smeten för kladdkakedelen på kokosbottnen, sprid ut den med en slickepott om det behövs, så att den täcker hela bottnen.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Kakan ska inte vara helt fast/färdiggräddad. Låt svalna helt innan servering




Ingredienser

Kokosbotten
50 gram rumstempererat smör
2 st ägg
1,5 dl socker
200 gram kokos
1 tsk vaniljsocker

Kladdkaka
100 gram smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver




Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj och mjöla en rund form som är ca 25 cm i diameter.
3. Rör ihop alla ingredienser till kokosbottnen. Tryck sedan ut smeten i den runda formen, se till att den ligger jämt över hela bottnen.
4. Börja med smeten till kladdkakan. Smält smöret och ställ det sedan att svalna av medan du vispar ägg och socker pösigt.
5. Rör ner det smälta smöret i ägg- och sockerröran.
6. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten.
7. Häll smeten för kladdkakedelen på kokosbottnen, sprid ut den med en slickepott om det behövs, så att den täcker hela bottnen.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Kakan ska inte vara helt fast/färdiggräddad. Låt svalna helt innan servering. Baka den gärna dagen innan den ska ätas.


Det här receptet lade jag upp på kokaihop.se efter att jag komponerat det en kylig vårdag förra året. Har därefter hittat det på ett flertal matsidor och bloggar, så det verkar ha gått hem hos publiken. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0